A cég vezetése nem gyerekjáték, alaposan utána kell járni mindennek

Jó komolyan venni az ilyen dolgokat. Az ember azt gondolná, milyen jó cég tulajdonosnak lenni, hiszen te alkalmazod az embereket, szabod meg a munkaidődet, és neked csak a pénzt csinálják. Persze nem mondom, hogy ebben nincs igazság, de semmi nem fekete-fehér, pláne ha jó munkaadó szeretne lenni az ember, nem pedig olyan, akit nem érdekli, ha a dolgozói esetleg még munkaidőn túl is, 12 órában dolgoznak.

Az, hogy céget, hogyan kell alapítani, számomra már nem volt fontos tényező, viszont az évek alatt szükségessé vált, hogy módosítsunk is. Itt jött képbe a topcegalapitas.eu, ami a nevével ellentétben nem csak cégalapítással foglalkozik, hanem annál sokkal többel. Ugyanis ezen a meghatározó tevékenységen kívül cég módosítással, illetve székhely szolgáltatással is foglalkoznak. Persze ezeket külön-külön illetve egyeseket egybe is igénybe lehet venni, akinek, amire szüksége van. Néha jó összekötni a kellemeset a hasznossal.

Ugyan mi főleg a cégmódosítás szolgáltatást vettük igénybe, melynek keretében gyakorlatilag szinte csak az ügyvédi díjat kellett kifizetnünk, és minden meg is volt. Már maga az oldal által nyújtott felvilágosítás is egy hatalmas segítség azok számára, akik cégalapításon törik a fejüket. Egyrészt tisztán és érthetően le van írva, egy-egy szolgáltatás, mit takar, másrészt az oldalon lefelé haladva külön ki is emelik a lépéseket, amiket a potenciális cégalapítónak/cégalapítóknak tenniük kell ahhoz, hogy ne csak álom legyen a meglévő vállalkozás, hanem valóság.

A másik két, ugyan ebbe a kategóriába tartozó, de mégis különböző szolgáltatás tartalmazza a székelyszolgáltatást is a módosítás mellett. Ezek ezért is kerülnek láthatóan többe az előző két opciónál. Egy vállalkozás szempontjából a legkedvezőbb, és épp ezért legdrágább, de korán sem túl drága, opció az Újlengyelbe létesíthető székhely. Ezen a területen ugyan is a cég (topcegalapitas.eu) biztosítani tudja a vállalkozás számára az IPA mentességet (nem kell nekik iparűzési adót fizetniük, teljesen legális keretek között). Ez is egy nagyon vonzó opciónak tűnt legalábbis nekem, de a többiek leszavaztak, mondván, jó minden úgy, ahogy eddig volt.

A topcegalapitas.eu által kínált lehetőségek igénybevételét szükség szerűen több tényező is befolyásolhatja, ezek a tényezők főként azon múlnak, a cég tagjai milyen adatokat akarnak módosítani. Ennél a cégnél négy lehetséges választás van, ha cégmódosításról van szó. Az első kettő változat az egyszerűbb cégmódosításokra vonatkozik. Ezeknek az esetében egy egy alkalmas megjelenés elegendő. Míg kapcsolatban vagytok közösen előkészítitek a szükséges adatokat: alapszintű változtatásnak számít például, amit mi is csináltunk, mert pár tagunknak megváltozott a neve, illetve a lakóhelye is, így azok nem megfelelően szerepeltek a cégünk rendszerében. Viszont ezt láthatóan nem lehetett csak olyan egyszerűen elintézni, mint ahogyan azt mi gondoltuk, ezért a cégmódosítás ilyen formátumban.

A másik esetleges székhely, amit intézni tudnak Budapesten lenne, ennek a keretében viszont kéne IPA-t fizetni, Viszont már csak az elhelyezkedésével sokat tud segíteni egy vállalkozásnak, ha Budapesti székhelye van, szóval azt is meg tudom érteni, akik ezt a verziót választanák.

Írtak egy általános szöveget, amelyik bármilyen vállalkozáshoz betudható, de van külön Bt. és Kft. alapításos fül is, ahol az ezekhez tartozó procedúra részleteit írják le árazással és mindenféle hasonló jóval. Fontos megjegyezni, hogy ha székhely szolgáltatással együtt alapítanál céget (mindegy milyet, Bt.-t vagy Kft.-t) elengedik a cégalapítás árát, és csak a székhelyszolgáltatásért kell fizetned. Ezeknek az ára hasonlóan alakul, mint ahogy a cégmódosításánál is. Újlengyelbe egy kicsit drágább, Budapestre egy kicsit olcsóbb, mindkettőnek meg van a maga előny és hátrány is.

Ha esetleg felvilágosításra szorulnál, mert összezavarodtál, el vagy veszve a sok információ halmaz között, megéri legörgetni minden szekciónál a gyakori kérdésekhez. Ott talán megtalálod a választ a legsürgetőbb kérdésekre, amik megfogalmazódtak benned. Ilyen lehet például, hogy egyedül vagy több emberrel indíthatsz-e csak vállalkozást, mennyi kezdőtőke szükséges a megalapításhoz, milyen szabályoknak kell megfelelni egy cégnek, és hasonlók. Ha még ezek mellett is akadnak megválaszolatlan kérdéseid, esetleg pont az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos kimondott kérdésekre szeretnél választ kapni, még mielőtt nyélbe ütnétek az üzletet, keresd fel az ügyfél szolgálatukat. Őket a weboldal alján található telefonszámon tudod őket elérni a feltüntetett nyitvatartási időn belül.

Részemről igazából ennyit szerettem volna veletek megosztani, remélem hasznosnak találtátok ezt a kis bemutatót/történetet, ha viccesnek nem is kimondottan. Remélem elgondolkoztok az olvasottakon. Ha esetleg ez felkeltette a kíváncsiságotokat egy vállalkozás, cég elindításához vagy csak körbenézéshez, hogy mi is kell egy ilyen volumenű dologhoz, én annak csak örülök. Már jó pár éve csinálom, és nekem minden nap nagyon nagy elégedettséget okoz, hogy első kézből láthatom a saját munkám gyümölcsét. Ugyan nem minden embernek van hozzá készsége, vagy egyáltalán lehetősége, én ösztönzök mindenkit, hogy legalább nézzen utána, mire lehet képes. Ha meg se próbáljátok, sose fogjátok megtudni, sikerülhetett-e volna. Merjetek nagyot álmodni, de közben mérlegeljetek okosan, és ne féljetek beleugrani a dolgok sűrűjébe.