Az energia tanúsítvány beszerzése is lehet gyerekjáték

Ha tanúsítványokról, okiratokról, ügyintézésről, adat rögzítésről és egyéb mumus szavakról hallunk, akkor rögtön bepánikolunk. Pedig ez esetben nincs miért, az energia tanúsítvány megszerzése közel sem olyan fárasztó, véget nem érő folyamat. Sőt akár tizenkét óra alatt lerendezhető. Az e-tanusitas.eu cég tudja, hogy az ügyfeleik többségének általában nagyon sürgős, hogy elintézze az energia tanúsítvány beszerzését. Az ő cégük azzal is tisztában van, hogy a magyar jogszabályok szerint nem lehet úgy ingatlant értékesíteni, hogy az eladó ne adna a vevőnek egy energia tanúsítványt. Ezt sokan nem tudják, és már akkor szembesülnek vele, ha a vevő toporogva várja az aláírást. Ez eléggé kellemetlen helyzet tud lenni. Így nagyon gyorsan kellhet az energia tanúsítvány, hiszen akár ezen el is úszhat az üzlet.

Az energia tanúsítvány megszerzésének menet nem igényel napokat

energia tanúsítvány
az enrgia tanúsítvány megléte kötelező, ha ingatlant szeretnénk értékesíteni

Az energia tanúsítvány megszerzése nem sok lépést igényel. A legelső az, hogy fel kell hívni az e-tanusitas.eu ügyintézőit, és a legfontosabb személyes adatokat rögzíteni. Mindemellett az ingatlan elhelyezkedését is tisztázni kell. Ezek után egyeztetnek az ügyféllel egy alkalmas időpontot, mikor a cég egyik szakembere kiszáll az ingatlan helyszínére, és felméri azt. Csak akkor számítanak fel extra pénz a kiszállásért, hogyha tényleg nagyon messze van az ingatlan, és órákba kerül odajutni autóval. De ez ekkor sem haladja meg a pár ezer forintos kiadást, ami összehasonlítva azzal, hogy akár ennyin múlhat egy ingatlan értékesítése…

Nos, nem olyan nagy érvágás anyagilag, mint sok-sok millió kiesése. Vagy a hónapokig tartó várakozás egy új érdeklődőre, aki megvenné a lakást, házat, amit hirdetünk. Ha a kiszállás időpontja és helyszíne tisztázásra kerül, akkor a kiküldött szakember néhány dolgot leellenőriz az ingatlanon. A lehűlő felületeket, a tájolást és a fűtésrendszert is meg fogja nézni, nehogy valami hiba csússzon a számításokba. Ezek után a mérések adatait rögzítik az e-tanusitas.eu irodájában, és összeállítják a szükséges papírokat. Mindezt még mindig egy nap alatt, sőt, ha irtó sürgős ezt még késő este is elintézik nekünk, de akár hétvégén is. Végül a kész energia tanúsítványt kiküldik egy GLS futárral. A kiszállítás az egész ország területén működik, és nagyon gyors. Hogyha környezettudatosabb megoldások híve vagyunk, akkor sem kell aggódnunk, az e-tanusitas.eu gondolt ránk. Ez esetben kérhetjük, hogy e-mailen küldjék el a tanúsítványt. Ha ezt választjuk, akkor lényegesen gyorsabb lesz az ügyintézés menete, hiszen a wifi gyorsabb, mint a kiszállító GLS.

Ezek után már bátran le lehet ülni üzletet kötni a ház iránt érdeklődővel, minden szabályosan fog lezajlani. Az energia tanúsítványt a vételkor az új tulajdonosnak kell adni, de az e-tanusitas.eu csapat megőrzi tíz évig a dokumentumot. Ha bármilyen okból még szükség lenne rá később.