Csontritkulás alkategória – hogyha a kalciumos termékek hada érdekelne

Hasznos feladat lehet a gyerekeknek az, hogy valamilyen játékos formában kutakodjanak az egészséges és változatos étrendek ügyében. Nekünk például minden évben voltak olyan napok az általános iskolában, aztán a gimiben is, amikor egy osztálynak kellett odatenni magát valami finomsággal, vagy éppen hogy az osztályok között volt egy időben verseny, hogy ki tud finomabb és egészségesebb étellel előrukkolni a salátabár kapcsán. Persze csináltunk spenótos palacsintát, de hiába csempésztük bele a zöld színt, a zsűri tetszését nem nyertük el pontokban mérve, inkább csak az étvágyukban látszódott az elégedettség. Na de, a lényeg talán az, hogy a megfelelő tápanyagok bevitelére már akkor felhívták a figyelmet különféle akciókkal, így aki odafigyelt, az azóta tudja, hogy a kalcium mennyire rendkívüli módon fontos az emberi szervezetnek. Nekem például kimondottan az étrendben része gyerekkorom óta. Ettől még mégis úgy alakult a helyzet, hogy ismerem a Prevenció Patika oldalon a csontritkulás alkategória termékeit, de nem magam miatt.

Édesanyámnak kell ilyen szereket szednie, mert a gerincének a deréki szakaszán már komoly méreteket öltött a csontritkulás. Szerencse, hogy a Prevenció Patikát már korábbról ismerjük a dohányzásról való leszokás kapcsán, mert innen vásároltunk akkor is mindenféle terméket. Az akkori szemlélet nagyon tetszett, amiről a prevenciopatika.hu oldalon olvashattok, ezért nem volt kérdés, hogy ide térünk vissza más ügyek esetében is, ha már szükség van bármire is.

A Prevenció Patika weboldalán a csontritkulás alkategória alatt javarészt kalcium tartalmú termékeket lehet kapni. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a kalcium az, amiből lényegében felépül az emberi csontozat, ezért, ha a csontok ritkulnak, akkor ezt az anyagot kell minél jobban pótolni. A termékek között olyan szereket lehet találni, ami kalciumból és valami extra hozzávalóból áll. Ezek lehetnek még vitaminok, vagy olyan természetes szerek, amik mind segítenek abban, hogy a csontritkulás mégse öntsön akkora méreteket, mint korábban a szervezetben.

Az árakat illetően sem vészes a csontritkulás alkategória, hiszen a néhányszáz forintos termékektől kezdve meg lehet találni a hatásos készítményeket, tehát nem kell azért valakinek koplalni, hogyha mellette ilyen termékre van szüksége. Édesanyámnak többféle verzió is bejött szerencsére, de mind olyan termék, amiben több hozzávaló is van a kalcium mellett, ezek általában valamilyen csont komplex névre hallgattak. A kiegészítők pedig általában D-vitamin, K-vitamin, egészen pontosan D-3 és K-2 vitaminokról van szó. Ezek mind jótékony hatással vannak a csontozatra és az emberi vázra.

Az én anyukámnak már beváltak ezek a szerek, ezért tényleg jó szívvel tudom tanácsolni és ajánlani, hogy a Prevenció Patika oldalán a csontritkulás alkategória fülön belül valóban olyan vitaminokkal és ásványi anyagokkal lehet találkozni, ami bárkinek segíthet. Ne habozzatok hát, mert a csontritkulás nem az örökkévalóságig visszafordítható! Cselekedjetek még ma!