Lakásbiztosítások összehasonlítása házi feladatnak

Janka lányom nagyon érdekes házi feladatot kapott a suliban. A téma nem volt neki megszabva, csak annyi, hogy válasszon magának egy témát, amin belül össze tudja hasonlítani a különböző ajánlatokat, tehát lényegében olyan, mint egy ajánlat felmérés. Eszébe jutott, hogy nem olyan régen én is árakat hasonlítottam össze, így azt találta ki, hogy a lakásbiztosítás összehasonlítás lesz az a téma, amit ő meg fog valósítani ebben a dolgozatban.

Rögtön jött is hozzám segítséget kérni, hogy hogyan kellene ehhez a feladathoz hozzákezdeni, ekkor én ajánlottam neki a Pannon-Safe biztosítót, akiknek a segítségével nem is olyan rég lakásbiztosítást tudtunk kötni.

Miért ajánlottam a lányomnak, hogy ő is itt nézzen szét? Hát igazából azért, mert az oldalon található egy online kalkulátor is, ami nagy segítség lesz számára a házi feladat elkészítésekor a lakásbiztosítás összehasonlítás témában. Így átküldtem neki a Pannon-Safe oldal linkjét, és megmutattam, hogy hol tudja ezt az online kalkulátort elérni.

Nagyon egyszerűen az online kalkulátor gombra kattintva betöltődik egy lap néhány másodperc alatt, ahol el kell fogadni néhány tájékoztatót, ami a panaszkezelésre, adatkezelésre, lakásbiztosítási akciókra vonatkozok, valamint biztosítási és egyéb várható díjakról szóló tájékoztatót, vonatkozó jogszabályokat, biztosításközvetítő cég adatait, üzletszabályzatot tartalmazza, de ezt egyszerűen az összes tájékoztatás megjelenítése egyben linkre kattintva el lehet fogadni. Ezután a tovább gombra kattintva ki lehet választani, hogy meg szeretnénk-e adni az adatunkat, vagy nem adjuk meg az elérhetőségünket. És ezután ismét, hogyha továbbmegyünk, akkor lehetőség van arra, hogy egyedi igényhez igazítsák ezeket a biztosítási ajánlatokat. Jankával mi most megnyomtuk az igent, mert hogyha már itt voltunk, akkor szerettem volna neki megmutatni, hogy egy lakásbiztosításnál milyen lehetőségek merülnek fel. Úgy gondolom, hogy ez neki is jó, hogyha még időben megismerkedik ezekkel a lehetőségekkel. Miután itt kiválasztottuk azokat az opciókat, amiket szeretnénk a lakásbiztosításban, segítettem neki először felvinni az adatokat, amit nagyon egyszerűen ki tudtunk tölteni. Majd pedig ezt követően a díjszámítás gombra kattintva meg is jelent jobb oldalon egy Lakásdíjak címsor alatt az a lista, amiből meg tudjuk nézni a különböző biztosítókhoz tartozó ajánlatokat. Többféle biztosítónak meg lehet nézni a különböző ajánlatait. Innentől kezdve már átadtam neki a terepet, hogy ezeket ő maga is nézze meg, és írja össze, hogy melyikből milyen következtetésre sikerült neki jutnia. Így a Pannon-Safe számunkra nem csak egy szuper lehetőség volt arra, hogy a legjobb lakásbiztosítást ki tudjuk választani és online meg tudjuk kötni, hanem még Janka házi feladatában is a segítségünkre volt. A Pannon-Safe online kalkulátorának köszönhetően megszületett Jankának a dolgozata a lakásbiztosítás összehasonlításról.