Nekem van a legszorgalmasabb kisfiam

A kisfiam nagyon szorgalmas gyerek. Néha szüksége van segítségre a tanulásban, de én mindig szívesen adok neki. Büszke vagyok rá, hogy kérdez, ha valamit nem ért, vagy ha elakadt valamiben. Sokszor szoktunk gyakorolni iskola után. Szereti, ha különféle érdekes és izgalmas feladatokat, fejtörőket adok neki. Én pedig törekedni szoktam arra, hogy olyanokat adjak neki, amik hasznosak és hozzá tudnak adni valami pluszt a mindennapi élethez és, hogy az olyan ismereteit fejlesszem, amit esetleg az iskolában nem.

A legutóbbi feladata a következő volt: Keressen olyan céget, vagy online boltot, aminek köze van az autókhoz, esetleg a szereléshez vagy az abroncsokhoz! Ennek az az oka, hogy elkezdett érdeklődni az autók iránt és sokat segít nekem, amikor például porszívózom vagy mosom a kocsit otthon. Nos, a feladatot tökéletesen teljesítette és ezzel a honlappal állt elém már másnap: https://gumidiszkont.hu.

Nagyon ügyesen utána olvasott mindennek. A https://gumidiszkont.hu oldalon rengeteg információt találni az abroncsokról, és az én kis szorgalmas fiam mindent elolvasott, majd elmesélte nekem az újonnan tanultakat. Elmondta, hogy a Gumi Diszkont egy teljes mértékben magyar kézben lévő cég, akik autógumik értékesítésével és szervizelésével foglalkoznak. Kizárólag új termékeket forgalmaznak és van egy hatalmas webáruházuk is a https://gumidiszkont.hu. Mindennek utánanézett, például, hogy mennyibe kerül a szállítás – 1690 forint abroncsonként. Ha az ember minimum 4 db-ot rendel, akkor már másnap megkaphatja a rendelést. Az ország bármely pontjáról lehet vásárolni, és van lehetőség személyes átvételre is Miskolc városában. Van őszi és tavaszi főszezon, amikor mindenki hirtelen akarja lecserélni az abroncsot télire vagy nyárira. Ilyenkor kicsit több időt vehet igénybe a szállítás, de ez sem haladja meg a 4-5 munkanapot. Azt is megtudta a fiam, hogy vállal a cég garanciát az általuk forgalmazott és eladott abroncsokra. Valamint, hogy több mint 30 ezer féle abroncs található a honlapon.

Büszke voltam rá, de nem gondoltam volna, hogy még ennél is többet fog tudni. Tudta, hogy az abroncsokat otthon száraz, hűvös és lehetőleg sötét helyen kell tárolni. Azt is tudta, hogy javítani és fel, valamint leszerelni kizárólag szakértő segítségével lehet. Valamint, hogy pontosan meg van adva, hogy egy autó milyen típusú abroncsokon tud közlekedni, hiszen rengeteg dologban különböznek az autók egymásról, így az abroncsok is. Nem véletlen, hogy ilyen hatalmas a választék ezen az oldalon. Fiam még olvasott a gumiabroncsok szemrevételezésének menetéről és jelentéséről, a kerekek kiegyensúlyozásáról, arról, hogy hogyan kell ellenőrizni a levegő nyomását az abroncsokban, hogyan kell meghúzni a kerékcsavarokat, és az általános tudnivalókat is olvasott az abroncsokkal kapcsolatban, például, hogy mit jelent a DOT szám.

Hozzátette még fiam, hogy eszméletlen sok márka és gyártó abroncsai megtalálhatóak a honlapon. Elkezdte felsorolni, de valóban sok volt, így nem olvasta végig. Vannak még kifejezetten terepjáróra és kisteherautóra való abroncsok is a hatalmas választékban.