Nyomtatás helyett autószervizben kötöttem ki

Már gyerekkoromban is nagyon szerettem a társaimnak készíteni különféle ügyességi feladatokat, rejtvényeket, bármilyen olyan tesztet, kvízt, ami a tudásunkat méri fel. Összességében nem vagyok egy igazán társaságkedvelő ember, akkor sem voltam, viszont, ha olyan játékokról volt szó, amit én találhattam ki, én irányítottam, vagy tudást adhattam át a többieknek, akkor az introvertáltságom azonnal hátat fordítva elmenekült, és rögvest én lettem ezeknek az összejöveteleknek a főszereplője.

Annak ellenére, hogy még igen fiatal voltam, nagyon sok kreatív feladatlapot hoztam létre a korosztályomnak és a nálam kisebb csoportokban lévőknek is, így talán nem csoda, hogy amikor kicsit már nagyobb lettem, a szomszéd szülők szívesen hagyták nálam a gyereküket, hiszen én nem csak vállvonogatva vigyáztam rájuk, hanem olyan játékos feladatokra vettem rá őket, amikből még tanulni is tudtak. Azt hiszem, hogy akár egyfajta korrepetálásnak is nevezhetjük ezt a fajta bébiszitterkedést, bónuszként én is nagyon jól éreztem magam közben.

Olyan szintre sikerült emelnem felnőtt koromra ezt a tevékenységet, hogy végül ez lett a megélhetésem. Különböző feladatgyűjteményeket készítek kisgyerekeknek, akik így fel tudják mérni a tudásukat, új ismeretekre tehetnek szert, és fejleszthetik a jelenlegi ismereteiket. Ezeket a kreatív feladatlapokat otthon egyszerűen ki lehet nyomtatni, és bárki könnyedén megkezdheti otthon a gyerekek fejlesztését ezeknek az otthoni feladatlapoknak köszönhetően.

Mostanában nagy divat lett az egyedi feladatalap igénylése. Ez olyan feladatokat tartalmaz, ami az adott gyerek érdeklődési köréhez igazodik, és a feladatok mellett látható grafikák is eszerint készülnek, például a gyermek kedvenc meseszereplői vagy éppen a kedvenc állatai kapnak helyet a lapokon. Nagyon nagy sikere van a kicsik és a nagyobbak körében is, hiszen így tényleg sajátjuknak érzik ezeket a feladatokat.

Vannak olyanok is, akik személyesen veszik meg tőlem ezeket a feladatgyűjteményeket, így igen sok papírra van szükségem a feladatlapok nyomtatásához. Azonban legutóbb, amikor nyomtatni szerettem volna a feladatlapokat, kiderült, hogy igencsak megfogyatkoztak az üres lapjaim száma, így hát autóba ültem annak reményében, hogy jó adag papírra fogok szert tenni. Útközben azonban probléma merült fel.

Amikor elindultam az autóval, egyszer csak azt vettem észre, hogy igen erősen jobbra húzott a kormány, ami nem nevezhető igazán biztonságosnak az utakon, így azonnal meg is álltam, és elkezdtem az interneten utánakeresni annak, hogy a vajon mit tehetek ebben az ügyben. Gondoltam, hogy a probléma leírására keresek rá, így a jobbra húzás kifejezéssel végül sikerült megtalálnom a https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas weboldalt, ahol a futómű javításról olvashattam döbbenetesen fontos információkat, aminek köszönhetően megtudtam, hogy ez a fajta jobbra húzás jelentheti nagy valószínűséggel futómű problémáját, így minél előbb el kell menni autószervizbe, és meg kell nézetni az autót, különben sokkal nagyobb problémára is lehet számítani és természetesen így vezetni sem éppen biztonságos.

A https://metaautoszerviz.hu/futomu-szerviz/futomu-javitas weboldalon olvastam arról is, hogy ez a típusú probléma sajnos nem oldódik meg magától, és mindenképp szakember segítségére van szükség, de az igazat megvallva nem is próbálnám ezt házilag megoldani. Egyrészt azért, mert nem is értek az autókhoz, másrészt pedig én mindig úgy vagyok, hogy bármi olyan, ami szakembert igényel, azt érdemes is az adott szakemberre bízni, hiszen ő az, aki mindent tud azon a szakterületen. Még ha én hobbiból foglalkozom is egy adott témával, akkor sem tudnék olyan teljes körű megoldást találni, mint egy szakember.

Mivel az autószervizük itt található a XIX. kerületben, nem is gondolkodtam sokáig azon, hogy kiktől kérjek segítséget az autómban tapasztalt problémával kapcsolatban, így aztán felhívtam a weboldalon található telefonszámot, ahol sikerült időpontot egyeztetni. Amikor hazaérkeztem, otthon még átfutottam a futómű javítással kapcsolatos cikket, amiből kiderült az is, hogy a futóműben több páros alkatrész is található, ami aztán jelenti, hogyha az egyik tönkremegy, akkor nemcsak a hibás alkatrészt cserélik ki, hanem párban történik a csere, amíg hibás alkatrésszel közlekedtünk, addig a másik elméletben jónak tűnő alkatrész többlet terheltségnek van kitéve, így nem lenne célszerű azzal tovább közlekedni, ezért érdemes ezeket az alkatrészeket párban cserélni, a Méta Autószerviz ezeket az alkatrészeteket minden esetben párban cseréli, illetve párban javítja.

Amikor elmentem a megbeszélt időpontra, barátságos környezetben találtam magam, szakértő munkatárs felvette tőlem az információkat, és minden olyanról alapos tájékoztatást kaptam, ami felmerülhet az átvizsgálás során. Elmondták, hogy ők mindig igyekeznek költséghatékonyan megoldani az autójavítást, így először mindig annak járnak utána, hogy az autóban fellelhető hibás alkatrészt meg lehet-e javítani, mert amennyiben meg lehet, akkor inkább a javítás, felújítás mellett döntenek, hiszen ez sokkal kedvezőbb megoldás az ügyfelek részére, mintha azonnali alkatrészcseréről lenne szó. Természetesen ez csak abban az esetben történik így, ha az adott alkatrészt biztonságosan ki lehet javítani, és valóban alkalmas lesz a biztonságos vezetésre. Amennyiben ez nem valósítható meg, akkor új alkatrészeket kell beszerezni, és ezeket az új alkatrészeket fogják az autóba beszerelni.

A futómű javítás ára szerepel az oldalon. Egy igen részletes táblázat van megosztva, ahol tételenként fel van sorolva, hogy mi mennyibe kerül, azonban olyan kifejezések voltak, amik számomra nem igazán ismeretesek. Inkább az árajánlata hagyatkoztam, amit végül személyesen adtak meg. Bár lehet számolgatni a táblázat alapján, de jó döntés volt megvárni az árajánlatot, még sokkal kedvezőbb áron sokkal kedvezőbb árajánlatot kaptam, mint amire valójában gondoltam.

Felhívták a figyelmemet arra, hogy milyen hangokra és zajokra, valamint rendellenes működésre kell odafigyelnem a vezetés során, és hogy melyik pontosan mit jelent, így már tudom, hogy mikor kell hozzájuk fordulnom ismét. Az magától értetődik számomra, hogy mostantól bármilyen probléma merül fel az autóval kapcsolatban, hozzájuk fogom elvinni az autómat. Nagyon örültem annak, hogy gyorsan sikerült időpontot foglalni hozzájuk. Ráadásul amikor elmentem az autószervizbe, akkor láttam, hogy egy tiszta, modern felszereléssel rendelkező autószervizről van szó, ahol készségesen szolgálják ki az ügyfeleket. Nem csak én, hanem már a barátnőm is a Budapesten, a XIX. kerületben található Méta autószervizhez fogja vinni az autót. Most már azt is tudom, hogy online is foglalhatok hozzájuk egyszerűen időpontot, arról nem is beszélve, hogy az online felület használata kedvezményt biztosít a szolgáltatások árából. Ez az online foglaló rendszer nagyon praktikus megoldás, így a nem elérhetőek telefonon keresztül, akkor sem kell várakozni, bármikor lefoglalhatom hozzájuk az időpontot a weboldalukon található időpontfoglaló rendszernek köszönhetően, amit a személyes találkozás alkalmával is említettek nekem.

Egyébként nem szükséges elmenni hozzájuk ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy milyen az autószerviz felszereltsége és tisztasága, ugyanis az autószerviz weboldalán elérhető galériában számos kép megtekinthető az épületről, valamint az egyes helyiségekbe is be lehet ily módon tekinteni, így a munkafelvétel pultól kezdve a gumikat tároló raktárig és a szerelőműhelyig mindent megismerhetünk a digitális elérhetőségnek köszönhetően. Aki nem hiszi, járjon utána. A viccet félretéve, aki elmegy hozzájuk személyesen, látni fogja, hogy minden fotó megfelel a valóságnak, hiszen pontosan így néz ki az autószerviz, és amilyen professzionálisnak tűnik maga az épület és a berendezés, olyannyira professzionálisak a benne dolgozó szakemberek. Azt is megtapasztalhatja, hogy milyen olyan autószervizbe vinni az autót, ahol minden gördülékenyen és a megbeszéltek szerint zajlik, és ahol semmilyen váratlan plusz költséggel nem kell számolni, már az elején minden egyenesen tisztázásra kerül.