Pihe-puha baba mamuszok a keresőben

Amikor ezt a blogot elkezdtem írni, akkor lettem keresztszülő. Időközben már a saját babám is megszületett, szóval már gyakorló anyuka vagyok. Sőt, még annál is több. Most erről a “többről” szeretnék mesélni Neked, kedves olvasó.

A kicsivel töltött első 6 hónap életem egyik leggyönyörűbb időszaka volt. A nappalok és az éjszakák szinte egybe folytak, folyamatosan szolgálatban voltam. A 7. hónaptól már Szonja egyre jobb alvó lett, kezdtem észrevenni, hogy létezik élet az etetés, altatás, séta Bermuda-háromszögön kívül is.

Sok más kismamához hasonlóan én is elhatároztam, hogy a GYES alatt megvalósítom önmagamat. Elkezdtem keresni a niche terméket a babaiparban. Elgondolkodtam: mi az, ami nekünk nehézséget okozott? A megoldás mindvégig az orrom előtt volt, a szó szoros értelmében: baba mamusz.

Nagyon odafigyelek arra, hogy a kicsit nem drága, de jó minőségű ruhákba öltöztessem. Az ideális mamuszt nagyon nehezen találtam meg. A véletlen folytán a szomszéd kerületben megismerkedtem egy varrónővel, Arankával, aki fantasztikus gyermek lábbeliket készít.

Megvizsgáltam a konkurenciát. A baba mamusz szinte kék óceán. Készítettem egy üzleti tervet. Működőképesnek tűnt. Megkerestem Arankát. Nagyon lelkes volt, igazi üzleti és lelki partnerre találtam a személyében. Belevágtunk.

A termék lényegében adott volt, a marketinget kellett felépíteni. A célunk egy modern és letisztult blog volt, amely első helyen van a keresőben a számunkra fontos kifejezések esetében. Természetesen a bloghoz egy egyszerű webáruház is kapcsolódik, benne csak néhány termék. Rákerestem az interneten a komplex megoldás szállítókra. Olyat kerestem, aki elkészíti és Google első helyre pozicionálja a weboldalt. Nomen est omen: a választásunk a Keresőben Első nevű cégre esett.

Már a projektindító konzultáción éreztem, hogy jó lóra tettem (én kérek elnézést a hasonlat miatt). Nagyon profi és szimpatikus csapat, akikről messziről lerí, hogy szeretik azt, amit csinálnak. És szeretik az ügyfeleiket is. És képesek bonyolult dolgokról is érthetően beszélni.

Az első lépés a honlap megtervezése és kialakítása volt. Az oldal hangulatában maximálisan megjelenik a saját elképzelésem. A tartalmakat is én készítettem, de a szakemberek nagyon részletes szempontrendszert adtak. Így az elkészült blogcikkek nemcsak olvasmányosak voltak, de keresőoptimalizálásra is alkalmasak lettek.

Sok időt töltöttem a grafikussal és a webes kollégával. És 4 héttel később ott volt egy remek honlap, rajta cikkek és termékek.

Természetesen ekkor még a látogatók sehol. Ekkor a csapat újabb szakemberével kezdtem együtt dolgozni, aki kiadta a jelszót: linképítés. Természetesen csak bután néztem rá: és ezt meg hogyan? Hogyan lehet linkeket építeni? Azt gondoltam, hogy ez egy kifejezetten organikus dolog, amelybe nem igazán lehet közvetlenül beavatkozni. Itt nem létezik gyorsító sáv. Aztán megtudtam, hogy létezik. Okosan építkezve, hónapról hónapra tudatosan növeltük a weboldalra mutató backlinkek számát (igen, már a szakkifejezéseket is megtanultam).

Izgalmas volt látni, ahogyan az egyes puzzle darabkák a helyükre kerülnek:

 • vonzó weboldal,
 • tartalmak, tartalmak és tartalmak (természetesen hosszúak, némelyik 2000-3000 szó is lett),
 • látogatók, hozzászólások,
 • backlinkek,
 • lépegetés felfelé a Google keresőben,
 • Facebook és Google Ads kampány, természetesen ezt is a Keresőben Első csapata menedzselte,
 • még több látogató, még több hozzászólás,
 • még több backlink,
 • egyre gyorsabb ütemű lépegetés felfelé a Google keresőben,
 • még több látogató, még több hozzászólás,
 • még több backlink,
 • ELSŐ HELY A KERESŐBEN!

Megértettem, hogy milyen az, amikor a jól összerakott folyamatok egymást erősítik a marketingben. És megértettem azt, hogy miért volt remek döntés olyan beszállítót választanom segítőnek, aki a folyamat minden részét képes szakértő módon támogatni.

Keresőben Első

Közben Aranka folyamatosan gyártotta a cuki és kényelmes baba mamuszokat. Most ott tartunk, hogy van egy lényegében önjáró marketingünk, amely futószalagon szállítja a vevőket. Arankához pedig beszállt közben varrni az unokahúga is, annyi a megrendelésünk. Igazi sikertörténet a miénk, de természetesen nem dőlünk hátra. A blogon hetente újabb cikk jelenik meg és hála a Keresőben Első tevékenységének, hetente újabb és újabb linkek mutatnak a weboldalunkra.